bewaar
Kokos-fruitsalade met kokosyoghurt
Kokos-fruitsalade met kokosyoghurt
bewaar

Kokos-fruitsalade met kokosyoghurt

Dubbel zoveel kokos dus dubbel zoveel genieten.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 porties

1

kokosnoot

200 g

AH verse fruitsalade met meloen

5 el

kokosyoghurt

1 takje

verse munt

Dit heb je nodig

  • schroevendraaier

Dubbel zoveel kokos dus dubbel zoveel genieten.

Aan de slag

1

Maak met de schroevendraaier of mesje twee gaten in de zachte donkerbruine puntjes van de kokosnoot. Laat het kokoswater eruit lopen. Verwijder eventueel lange ‘haren’ en leg de kokosnoot op een snijplank met daarop een schone theedoek. Steek de schroevendraaier weer in het gat en sla met de onscherpe kant van een groot mes in de breedte in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot telkens een stukje en blijf op de zelfde plek slaan. Blijf doorgaan totdat er een breuk ontstaat, zodat je de kokosnoot kunt openen en twee helften hebt.

2

Snijd de meloenstukjes kleiner en halveer de aardbeien. Verdeel 4 el kokosyoghurt over de kokosnoten. Verdeel het fruit over de yoghurt, garneer met de rest van de kokosyoghurt en de munt.

algemeenVoedingswaarden van dit recept is berekend op basis van 150 g kokosvlees p.p.

kookstaptipWil je het vruchtvlees makkelijker uit kunnen lepelen? Rooster de kokosnoot nadat je het kokoswater hebt verwijderd in 15-20 min. in de oven op 180 °C.