bewaar
Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa
Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa
bewaar

Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa

Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

1

rode paprika

3 el

arachideolie

3 el

mediterrane kruiden

350 g

kipblokjes

2

tomaten

20 g

peterselie

2 el

kappertjes

400 g

Italiaanse roerbakgroente

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • grillpan

Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Meng 1 el olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

4

Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn. Meng met de tomaat en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.

6

Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.

tip

bereidingstipDe kip-paprikaspiesjes zijn ook geschikt om op de barbecue te bereiden. Houd daarbij dezelfde bereidingstijd aan.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.