Kip-pa­pri­kaspies­jes met to­ma­ten­sal­sa

Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk.

(11) waardeer
hoofdgerecht Of je ze nu in de grillpan of op de barbecue legt, deze kip-paprikaspiesjes worden hoe dan ook heerlijk. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Meng 1 el olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  4. Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn. Meng met de tomaat en 1 el olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.
  6. Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.

bereidingstip:

De kip-paprikaspiesjes zijn ook geschikt om op de barbecue te bereiden. Houd daarbij dezelfde bereidingstijd aan.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 28 2017

Kip-paprikaspiesjes met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-pa­pri­kaspies­jes met to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 275 g notenrijst

Breng een ruime pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar.

2
2

Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 rode paprika

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en groene steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 3 el mediterrane kruiden
  • 350 g kipblokjes

Meng de olie, de Mediterrane kruiden, kipblokjes, paprika en peper naar smaak in een kom. Rijg de paprikastukjes en kipblokjes om en om aan de satéprikkers.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 tomaten
  • 20 g peterselie
  • 2 el kappertjes

Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de peterselie en kappertjes fijn.

7
7
  • 1 el arachideolie

Meng met de tomaat en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente courgette

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente 2 min. op hoog vuur. Voeg de notenrijst toe en bak nog 3 min. al omscheppend mee.

9
9

Verdeel de rijst met groenten en de spiesjes over de borden. Serveer met de tomatensalsa.

bereidingstip:

De kip-paprikaspiesjes zijn ook geschikt om op de barbecue te bereiden. Houd daarbij dezelfde bereidingstijd aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.