Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

Maak je pasta pesto extra lekker met avocado, paprika en geroosterde amandelen.

(17) waardeer
italiaans hoofdgerecht Maak je pasta pesto extra lekker met avocado, paprika en geroosterde amandelen. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt in 1 pan de fusilli en eventueel zout toe en kook de pasta in 9 min. beetgaar. Giet af. Voeg als het water van de 2e pan kookt de eieren toe en kook 6 min. Laat schrikken en pel de eieren.
  2. Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de spinazie grof. Rasp de limoen en pers uit. Hak de amandelen grof en halveer de eieren. Meng de pasta in een grote kom met de pesto, spinazie en 1 el limoensap (per 4 personen). Schep om en verdeel over de borden. Verdeel over elk bord de plakjes avocado, paprika, amandelen, het limoenrasp en 2 halve eitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Pasta pesto met spinazie en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

1
1
  • 300 g fusilli

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt in 1 pan de fusilli en eventueel zout toe en kook de pasta in 9 min. beetgaar.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Giet af. Voeg als het water van de 2e pan kookt de eieren toe en kook 6 min. Laat schrikken en pel de eieren.

3
3
  • 2 avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

4
4
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 200 g verse spinazie

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de spinazie grof.

5
5
  • 1 limoen

Rasp de limoen en pers uit. Hak de amandelen grof en halveer de eieren.

6
6

Meng de pasta in een grote kom met de pesto, spinazie en 1 el limoensap. Schep om en verdeel over de borden.

7
7
  • 50 g ongezouten geroosterde amandelen
  • 4 el pesto alla Genovese

Verdeel over elk bord de plakjes avocado, paprika, amandelen, het limoenrasp en 2 halve eitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.