bewaar
Verse pasta met pestotomaten en ricotta
Verse pasta met pestotomaten en ricotta
bewaar

Verse pasta met pestotomaten en ricotta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

15 min. bereiden
327waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse perline met basilicum pasta

2

zoete puntpaprika's

25 g

pijnboompitten

2 el

traditionele olijfolie

360 g

snoepgroente tomatenmix

100 g

pesto alla Genovese

250 g

ricotta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.

2

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.

3

Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Verse pasta met pestotomaten en ricotta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig