bewaar
Verse pasta met pestotomaten en ricotta
Verse pasta met pestotomaten en ricotta
bewaar

Verse pasta met pestotomaten en ricotta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

15 min. bereiden
323waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse perline met basilicum pasta

2

zoete puntpaprika's

25 g

pijnboompitten

2 el

traditionele olijfolie

360 g

snoepgroente tomatenmix

100 g

pesto alla Genovese

250 g

ricotta

Italiaans ten top: eenvoud & pure ingrediënten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.

2

Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.

3

Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.