bewaar
Jacked sweet potato
Jacked sweet potato
bewaar

Jacked sweet potato

Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue.

20 min. bereiden
40 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete aardappel

2

bosui

5 g

verse bieslook

5 g

verse munt

50 g

feta

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

½ el

Sriracha Thaise chilisaus

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht. Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue. Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue. Keer halverwege. Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar. Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal. Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.

2

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse. Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop. Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.