Jack­ed sweet po­ta­to

Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue.

(7) waardeer
bijgerecht Gepofte zoete aardappel met lekkere extra's van de barbecue. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht. Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue. Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue. Keer halverwege. Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar. Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal. Maak voorzichtig de folie op (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse. Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop. Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Jacked sweet potato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jack­ed sweet po­ta­to

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon, leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en vouw goed dicht.

3
3

Leg de aardappelen tussen de gloeiende kooltjes aan de rand van de barbecue.

4
4

Rooster ca. 40 min. met de deksel op de barbecue. Keer halverwege. Controleer na 30 min. of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.

5
5

Gaat de vork er gemakkelijk in, dan zijn de aardappelen gaar. Neem ze voorzichtig uit de kooltjes en leg op een grote schaal.

6
6

Maak voorzichtig de folie los (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen.

7
7
  • 2 bosuien
  • 5 g verse bieslook
  • 5 g verse munt
  • 50 g feta
  • 200 g koelverse hüttenkäse kaas

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de bieslook en blaadjes munt fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, feta en kruiden door de hüttenkäse.

8
8
  • ½ el Sriracha Thaise chilisaus

Snijd de aardappelen kruislings in schep het kaasmengsel erop. Besprenkel met de sriracha en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.