Spi­cy rib­kar­bo­na­de met mang­ochut­ney

Deze zomer geef je je karbonade een Oosterse twist.

(10) waardeer
hoofdgerecht Deze zomer geef je je karbonade een Oosterse twist. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terechtkomt, vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden.
  2. Meng in een schaal de curry madras met de Griekse yoghurt en eventueel zout. Voeg de karbonaden toe, zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn en laat in de marinade ca. 30 min. buiten de koelkast marineren. Schep de karbonaden halverwege om. Gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de karbonaden met de mangochutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Spicy ribkarbonade met mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy rib­kar­bo­na­de met mang­ochut­ney

1
1

Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is.

2
2

Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terechtkomt, vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden.

3
3
  • 2 el curry madras
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Meng in een schaal de curry madras met de Griekse yoghurt en eventueel zout.

4
4
  • 4 ribkarbonades

Voeg de karbonaden toe, zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn en laat in de marinade ca. 30 min. buiten de koelkast marineren.

5
5

Schep de karbonaden halverwege om.

6
6
  • 4 el mangochutney

Gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de karbonaden met de mangochutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.