Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten

Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan Voor deze puree pof je de aardappel eerst langzaam op de barbecue: lekker! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • pureestamper of pureeknijper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof. Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.
  3. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.

bereidingstip:

Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat deze er makkelijk in en uit, dan zijn de aardappelen gaar.

bereidingstip:

Heb je een gasbarbecue? Leg de zoete aardappelen dan 45 tot 55 min. op het rooster van de barbecue.

serveertip:

Lauwwarm ook erg lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelpuree van de BBQ met ahornsiroop en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree van de BBQ met ahorn­si­roop en pe­can­no­ten

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel

Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie.

3
3

Leg de aardappelen 30 min. in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer halverwege.

4
4
  • 10 g verse platte peterselie
  • 75 g gezouten pecannoten

Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de pecannoten grof.

5
5

Neem de pakketjes met een tang uit de kooltjes (heet!). Verwijder de folie en verwijder daarna de schil van de aardappelen.

6
6
  • 50 g ongezouten boter

Stamp met de pureestamper de aardappelen met de boter, peterselie en ⅔ van de pecannoten tot een grove puree.

7
7
  • 1 el ahornsiroop

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de rest van de pecannoten.

bereidingstip:

Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Gaat deze er makkelijk in en uit, dan zijn de aardappelen gaar.

bereidingstip:

Heb je een gasbarbecue? Leg de zoete aardappelen dan 45 tot 55 min. op het rooster van de barbecue.

serveertip:

Lauwwarm ook erg lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.