Zoete aardappelpuree
bewaar
bewaar

Zoete aardappelpuree

Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

30 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met de boter op laag vuur. Snijd de bieslook fijn.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper zo glad mogelijk, gebruik eventueel een pureeknijper. Meng de warme botermelk en de helft van de bieslook erdoor. Bestrooi met de rest van de bieslook.

variatietipServeer de zoete-aardappelpuree met wat in boter krokant gebakken salie.
variatietipSchep voor een zoetje en wat pit 2 el ahornsiroop en ½ tl chilivlokken door de puree.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappelpuree

Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig