bewaar
Zoete aardappelpuree
Zoete aardappelpuree
bewaar

Zoete aardappelpuree

Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

25 min. bereiden
197waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

zoete aardappel

50 ml

volle melk

2 el

koolzaadolie

12 stuks

vers salieblaadje

25 g

verse bieslook

2 tl

grove Zaanse mosterd

1 el

appelstroop

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur. Verwarm de melk.

2

Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor. Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree. Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is. Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.