Zoete aardappelpuree
Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met de boter op laag vuur. Snijd de bieslook fijn.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper zo glad mogelijk, gebruik eventueel een pureeknijper. Meng de warme botermelk en de helft van de bieslook erdoor. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Zoete aardappelpuree
Je maakt de puree af met bieslook, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.
bijgerecht
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met de boter op laag vuur. Snijd de bieslook fijn.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper zo glad mogelijk, gebruik eventueel een pureeknijper. Meng de warme botermelk en de helft van de bieslook erdoor. Bestrooi met de rest van de bieslook.
variatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
150 ml volle melk
30 g ongezouten roomboter
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper