bewaar
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
bewaar

Gegrilde-paprikasalade met feta en munt

Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

gele paprika's

2

rode puntpaprika's

3 el

traditionele olijfolie

½

limoen

15 g

verse munt

100 g

feta

Dit heb je nodig

  • barbecue of oven

Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Halveer de gele en rode puntpaprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken en meng met de olie. Gril de paprikastukken 6-8 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pers ondertussen de limoen uit en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de rest van de olie, 1 el limoensap (per 4 personen), de helft van de munt, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de paprika met de dressing en verdeel over een schaal. Verkruimel de feta erover en garneer met de rest van de munt.