To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

Ultiem zomergevoel: gegrilde vis geserveerd met tropisch fruit.

(9) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Ultiem zomergevoel: gegrilde vis geserveerd met tropisch fruit. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • bakje met deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Meng de sojasaus, olie, de helft van de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan. Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade. Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.
  2. Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa. Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.

bereidingstip:

De salsa is ook koud lekker. Je kunt hem eventueel 2 dagen van tevoren bereiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­steaks Ha­waï met ana­nas­sal­sa

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 1 el paprikapoeder

Meng de sojasaus, olie, de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan.

3
3
  • 1 rode ui

Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade.

4
4
  • 4 verse tonijnsteaks

Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.

5
5
  • 1 rode paprika

Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

6
6
  • 1 verse jalapeñopeper

Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

7
7
  • 2 el vloeibare honing
  • 125 ml sinaasappelsap

Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.

8
8
  • 250 g verse ananasstukjes

Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa.

9
9

Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.

bereidingstip:

De salsa is ook koud lekker. Je kunt hem eventueel 2 dagen van tevoren bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.