bewaar
Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa
Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa
bewaar

Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa

Ultiem zomergevoel: gegrilde vis geserveerd met tropisch fruit.

25 min. bereiden
redelijk pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

Japanse sojasaus

1 el

traditionele olijfolie

250 ml

sinaasappelsap

1 el

paprikapoeder

1

rode ui

4

verse tonijnsteaks

1

rode paprika

1

verse jalapeñopeper

2 el

vloeibare honing

250 g

verse ananasstukjes

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • bakje met deksel

Ultiem zomergevoel: gegrilde vis geserveerd met tropisch fruit.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Meng de sojasaus, olie, de helft van de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan. Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade. Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.

2

Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa. Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.

tip

bereidingstipDe salsa is ook koud lekker. Je kunt hem eventueel 2 dagen van tevoren bereiden.