bewaar
Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje
Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje
bewaar

Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje

Warme stukjes ananas op een spiesje met kip: dit jaar is het écht feest tijdens het kerstdiner.

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

10 porties

450 g

aardappelsneeuwpopje

500 g

kiphaasjes

2 tl

curry madras

250 g

verse ananasstukjes

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Warme stukjes ananas op een spiesje met kip: dit jaar is het écht feest tijdens het kerstdiner.

Aan de slag

1

Bereid de aardappelsneeuwpopjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kiphaasjes in stukjes en bestrooi met peper, zout en de curry. Rijg de stukjes ananas en de kipstukjes om en om aan de satéprikkers.

2

Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

tip

kookstaptipJe kunt de spiesjes een dag van tevoren bereiden t/m stap 2.

serveertipServeer ze met de aardappelsneeuwpopjes en de groentekerstboom (het recept vind je op ah.nl/allerhande).