Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje
Warme stukjes ananas op een spiesje met kip: dit jaar is het écht feest tijdens het kerstdiner.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g aardappelsneeuwpopjes (AH Feestfavoriet)
- 500 g kiphaasjes
- 2 tl curry madras
- 250 g verse ananasstukjes
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- 10 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water
Advertentie
Bereiden
- Bereid de aardappelsneeuwpopjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kiphaasjes in stukjes en bestrooi met peper, zout en de curry. Rijg de stukjes ananas en de kipstukjes om en om aan de satéprikkers.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
serveertip:
Serveer ze met de aardappelsneeuwpopjes en de groentekerstboom (het recept vind je op ah.nl/allerhande).
kookstaptip:
Je kunt de spiesjes een dag van tevoren bereiden t/m stap 2.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 150 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje
- 450 g aardappelsneeuwpopjes
Bereid de aardappelsneeuwpopjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 500 g kiphaasjes
- 2 tl curry madras
- 250 g verse ananasstukjes
Snijd de kiphaasjes in stukjes en bestrooi met peper, zout en de curry. Rijg de stukjes ananas en de kipstukjes om en om aan de satéprikkers.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
serveertip:
Serveer ze met de aardappelsneeuwpopjes en de groentekerstboom (het recept vind je op ah.nl/allerhande).
kookstaptip:
Je kunt de spiesjes een dag van tevoren bereiden t/m stap 2.