bewaar
Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta
Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta
bewaar

Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta

Een klassieker bij de barbecue, maar ook lekker op een warme zomerdag zonder hete kolen.

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

500 g

gekookte bieten

300 g

bleekselderij

235 ml

kleine Amsterdamse augurkenblokjes

200 g

feta

125 g

zure room

3 el

mayonaise

1 el

gevriesdroogde dille

Een klassieker bij de barbecue, maar ook lekker op een warme zomerdag zonder hete kolen.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.

2

Snijd ondertussen de bietjes in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Meng de zure room met de mayonaise en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta. Voeg de biet, bleekselderij, augurk en feta toe en schep om.