bewaar
Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus met appelcider
bewaar

Barbecuesaus met appelcider

Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

30 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4 tenen

knoflook

4

sjalotten

2 el

arachideolie

1 el

Franse mosterd

1½ el

worcestershiresauce

1 pakje

tomato frito

100 g

donkere basterdsuiker

½ el

gemalen venkel

1 flesje

appelcider

2 tl

gerookte paprikapoeder

Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

Aan de slag

Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartipJe kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.

combinatietipLekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.