Barbecuesaus met appelcider
Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 2 el arachideolie
- 1 el Franse mosterd
- 1½ el worcestershiresauce
- 1 pakje tomato frito (tomatensaus)
- 100 g donkere basterdsuiker
- ½ el gemalen venkel
- 1 flesje appelcider (Apple Bandit Crisp Apple)
- 2 tl gerookte paprikapoeder
Advertentie
Bereiden
Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.
bewaartip:
Je kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Barbecuesaus met appelcider
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Barbecuesaus met appelcider
- 4 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 2 el arachideolie
Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur.
- 1 el Franse mosterd
- 1½ el worcestershiresauce
- 1 pakje tomato frito
- 100 g donkere basterdsuiker
- ½ el gemalen venkel
- 1 flesje appelcider
- 2 tl gerookte paprikapoeder
Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook.
Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.
bewaartip:
Je kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.