Bar­be­cue­saus met ap­pel­ci­der

Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij. 8 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.

bewaartip:

Je kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Barbecuesaus met appelcider

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bar­be­cue­saus met ap­pel­ci­der

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 2 el arachideolie

Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook en sjalotten 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 1 el Franse mosterd
  • 1½ el worcestershiresauce
  • 1 pakje tomato frito
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • ½ el gemalen venkel
  • 1 flesje appelcider
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Voeg de mosterd, worchestershiresaus, tomato frito, suiker, gemalen venkel, Apple Bandit appelcider en paprikapoeder toe en breng al roerend aan de kook.

3
3

Laat 25 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.

4
4

Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde varkenshaas, garnalen of kip, maar ook op een broodje pulled pork.

bewaartip:

Je kunt de barbecuesaus 2 weken afgedekt bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.