Ju­li­us Jas­pers' ri­beye van de bar­be­cue met steak­saus

Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(17) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd. 4 personen
2 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • vijzel
  • zeef
  • kom
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
  3. Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

bereidingstip:

Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’

combinatietip:

Lekker met courgettes van de barbecue.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ju­li­us Jas­pers' ri­beye van de bar­be­cue met steak­saus

1
1
  • 4 Ah Excelllent ribeye's

Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 tl zwarte-peperkorrels
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 tl venkelzaad
  • 6 saffraan

Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3

Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken.

4
4
  • 30 g geraspte mierikswortel in pot
  • 30 g tomatenketchup
  • 30 g dijonmosterd
  • 30 g donkere basterdsuiker
  • 30 g worcestershiresauce
  • 15 g vloeibare honing

Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.

5
5

Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool.

6
6

Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

7
7

Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

bereidingstip:

Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’

combinatietip:

Lekker met courgettes van de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.