bewaar
Varkensfiletlapjes met penne en spinazie
Varkensfiletlapjes met penne en spinazie
bewaar

Varkensfiletlapjes met penne en spinazie

Italiaans met een twist

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

verse snijbonen

150 g

penne

260 g

varkensfiletlapjes

20 g

ongezouten roomboter

200 g

verse spinazie

1

citroen

160 g

tonijn in zonnebloemolie

2 el

mayonaise

50 g

kappertjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Italiaans met een twist

Aan de slag

1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook.

2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan. Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.

3

Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.

4

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten. Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.

5

Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden. Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.