Taart­jes met groen­te­ro­zen

Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel.

  • bijgerecht
  • 6 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel. 6 stuks
1 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer het stuk courgette en de winterpeen in de lengte. Snijd de courgette en peen in dunne plakjes van 2 mm.
  2. Halveer 1 plak bladerdeeg. Leg de 2 helften op het werkblad en laat ze een ½ cm aan de korte zijde overlappen. Druk aan. Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook. Leg op elke even courgetteplakje een wortelplakje. Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen. Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos. Doe de roos in de muffinvorm. Herhaal deze stap voor alle taartjes.
  3. Klop het ei los. Bestrijk de rozen met het ei. Bak de rozen 45-50 min. in het midden van de oven. Laat na het bakken ca. 3 min. afkoelen zodat de rozen makkelijk uit de vorm komen.

serveertip:

serveer met Ajvar (schaal, 150 g)

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Taartjes met groenterozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taart­jes met groen­te­ro­zen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 cm courgette
  • 3 cm winterpeen

Halveer het stuk courgette en de winterpeen in de lengte. Snijd de courgette en peen in dunne plakjes van 2 mm.

3
3
  • 6 plakjes bladerdeeg

Halveer 1 plak bladerdeeg. Leg de 2 helften op het werkblad en laat ze een ½ cm aan de korte zijde overlappen. Druk aan.

4
4

Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook.

5
5

Leg op elke even courgetteplakje een wortelplakje.

6
6

Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen.

7
7

Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos. Doe de roos in de muffinvorm. Herhaal deze stap voor alle taartjes.

8
8
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk de rozen met het ei.

9
9

Bak de rozen 45-50 min. in het midden van de oven. Laat na het bakken ca. 3 min. afkoelen zodat de rozen makkelijk uit de vorm komen.

serveertip:

serveer met Ajvar (schaal, 150 g)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.