bewaar
Kippasteitjes met courgette
Kippasteitjes met courgette
bewaar

Kippasteitjes met courgette

15 min. bereiden
25 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

12 personen

12 plakken

bladerdeeg

1

kipfilet

1

courgette

4 blaadjes

salie

2 eetlepels

crème fraîche

3 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg. Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uit kunnen worden gestoken ter grootte van de muffinvormen. Leg deze op een bakplaat. Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor. Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel. Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar. De pasteitjes zijn zowel koud als afgekoeld lekker.