Har­ti­ge spek-broc­co­lipan­nen­koe­ken

Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek. 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop het ei door de melk en voeg de speltbloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de broccolirijst toe en roer door het beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Snijd een plakje spek in tweeën en verdeel over de koekenpan. Bak 1 min. op middelhoog vuur. Keer de plakjes en schep op elk plakje spek een hoopje beslag van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het spek en het beslag. Serveer de pannenkoekjes met de appelstroop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Hartige spek-broccolipannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge spek-broc­co­lipan­nen­koe­ken

1
1
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 125 g speltbloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 g broccolirijst

Klop het ei door de melk en voeg de speltbloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de broccolirijst toe en roer door het beslag.

2
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Snijd een plakje spek in tweeën en verdeel over de koekenpan. Bak 1 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 100 g pannenkoekenspek

Keer de plakjes en schep op elk plakje spek een hoopje beslag van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 2 el appelstroop

Herhaal met de rest van het spek en het beslag. Serveer de pannenkoekjes met de appelstroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.