bewaar
Hartige spek-broccolipannenkoeken
Hartige spek-broccolipannenkoeken
bewaar

Hartige spek-broccolipannenkoeken

Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgroot ei

250 ml

halfvolle melk

125 g

speltbloem

8 g

bakpoeder

1 snufje

zout

200 g

broccolirijst

100 g

pannenkoekenspek

2 el

appelstroop

Jéééj: ontbijten met pannenkoeken! Met stiekem ook nog een klein beetje verstopt in de pannenkoek.

Aan de slag

Klop het ei door de melk en voeg de speltbloem, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de broccolirijst toe en roer door het beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Snijd een plakje spek in tweeën en verdeel over de koekenpan. Bak 1 min. op middelhoog vuur. Keer de plakjes en schep op elk plakje spek een hoopje beslag van ca. Ø 10 cm. Bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het spek en het beslag. Serveer de pannenkoekjes met de appelstroop.