Pen­ne met har­ti­ge ven­kel-pan­cet­ta­saus

De frisse en anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de hartige pancetta in deze saus.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht De frisse en anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de hartige pancetta in deze saus. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag en bak de braadworsten in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.
  2. Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, venkel en peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pancettasaus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.
  3. Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Penne met hartige venkel-pancettasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met har­ti­ge ven­kel-pan­cet­ta­saus

1
1
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan.

2
2
  • 300 g penne

Zet het vuur laag en bak de braadworsten in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in flinterdunne reepjes.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 500 g verse gesneden hutspotgroenten

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, venkel en peper 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 400 g pancettasaus

Voeg de pancettasaus toe en verwarm 3 min. Roer regelmatig.

7
7

Snijd de braadworsten in plakjes. Giet de pasta af en meng met de braadworst door de saus.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.