Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en ven­kel-to­ma­ten­saus

Pasta penne, altijd goed toch? Deze penne maken we o.a. met gehaktballetjes, venkel en paprika

(31) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta penne, altijd goed toch? Deze penne maken we o.a. met gehaktballetjes, venkel en paprika 4 personen
3 31

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  2. Voeg de knoflook en venkel toe aan de ui en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata en de bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en meng door de venkelsaus. Verdeel de sla en de gehaktballetjes met paprika over de borden. Schep de pasta met venkel-tomatensaus erop en serveer.

variatietip:

Je kunt de Hollandse gehaktballetjes ook vervangen door rundergehaktballetjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Pinot Noir Reserva

video

Ven­kel be­rei­den

instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 04 - Zon op je bord , Allerhande Box week 48 2016 , Allerhande Box Week 48 2017 , Allerhande Box Week 43 2018 , Allerhande Box

Penne met gehaktballetjes en venkel-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en ven­kel-to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 groene paprika

Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

4
4

Voeg de knoflook en venkel toe aan de ui en bak 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 690 g biologische passata di pomodoro
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de passata en de bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 12 Hollandse gehaktballetjes

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.

7
7
  • 300 g penne

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en meng door de venkelsaus.

8
8
  • 35 g veldsla

Verdeel de sla en de gehaktballetjes met paprika over de borden. Schep de pasta met venkel-tomatensaus erop en serveer.

variatietip:

Je kunt de Hollandse gehaktballetjes ook vervangen door rundergehaktballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.