Krui­di­ge ha­ver­mout met zoe­te ven­kel en bos­peen

Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker. 2 personen
3 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ha­ver­mout met zoe­te ven­kel en bos­peen

1
1
  • ½ venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm.

2
2
  • 150 g bospeen
  • 50 ml ahornsiroop

Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 350 ml halfvolle melk
  • 100 g grove havermoutvlokken
  • 1 tl 5 spices

Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe.

4
4
  • 25 g pecannoten

Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof.

5
5

Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.