Cho­co-ha­ver­mout­pap met ba­naan en ha­zel­noot

Gezonde havermout met cacao, zoete banaan en crunchy noten. Ontbijten? Feestje!

(24) waardeer
ontbijt Gezonde havermout met cacao, zoete banaan en crunchy noten. Ontbijten? Feestje! 2 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de havermout en melk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot pap.
  2. Snijd ondertussen de bananen in de lengte in plakjes en hak de hazelnoten grof.
  3. Roer de cacaopoeder door de havermoutpap. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de banaan, hazelnoten en noten erover.

variatietip:

Ook lekker met plantaardige zuivel zoals amandeldrink.

variatietip:

Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel en voeg 1 el van het rasp toe aan de havermoutpap. Bestrooi de pap tot slot met cacaonibs.

serveertip:

Lekker met chiazaad als topping.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Choco-havermoutpap met banaan en hazelnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co-ha­ver­mout­pap met ba­naan en ha­zel­noot

1
1
  • 50 g grove havermoutvlokken
  • 300 ml halfvolle melk

Doe de havermout en melk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot pap.

2
2
  • 2 bananen
  • 2 el ongebrande hazelnoten

Snijd ondertussen de bananen in de lengte in plakjes en hak de hazelnoten grof.

3
3
  • 2 el cacaopoeder

Roer de cacaopoeder door de havermoutpap.

4
4

Verdeel de pap over de kommen en verdeel de banaan, hazelnoten en noten erover.

variatietip:

Ook lekker met plantaardige zuivel zoals amandeldrink.

variatietip:

Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel en voeg 1 el van het rasp toe aan de havermoutpap. Bestrooi de pap tot slot met cacaonibs.

serveertip:

Lekker met chiazaad als topping.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.