bewaar
Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel
Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel
bewaar

Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel

Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 ml

halfvolle melk

50 g

grove havermoutvlokken

4

gedroogde abrikozen

1

medium handsinaasappel

2 el

ongebrande amandelen

Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.

Aan de slag

1

Breng de melk met de havermoutvlokken in een steelpannetje aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 10 min. inkoken tot pap.

2

Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

3

Hak de amandelen grof. Verdeel de havermoutpap, abrikoos, sinaasappel en amandel over diepe borden of kommen. Serveer direct.

variatietipVariëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten.