Ha­ver­mout­pap met ge­droog­de abri­ko­zen en si­naas­ap­pel

Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.

(7) waardeer
ontbijt Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen. 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk met de havermoutvlokken in een steelpannetje aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 10 min. inkoken tot pap.
  2. Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  3. Hak de amandelen grof. Verdeel de havermoutpap, abrikoos, sinaasappel en amandel over diepe borden of kommen. Serveer direct.

variatietip:

Variëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pap met ge­droog­de abri­ko­zen en si­naas­ap­pel

1
1
  • 300 ml halfvolle melk
  • 50 g grove havermoutvlokken

Breng de melk met de havermoutvlokken in een steelpannetje aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 10 min. inkoken tot pap.

2
2
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 medium handsinaasappel

Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in reepjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

3
3
  • 2 el ongebrande amandelen

Hak de amandelen grof. Verdeel de havermoutpap, abrikoos, sinaasappel en amandel over diepe borden of kommen. Serveer direct.

variatietip:

Variëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.