Snel­le ba­mi met Chi­ne­se wok­groen­te en ko­mijn

Dit snelle gerecht bewijst maar weer dat je echt maar een paar goede, sterke smaken nodig hebt voor een succesnummer.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Dit snelle gerecht bewijst maar weer dat je echt maar een paar goede, sterke smaken nodig hebt voor een succesnummer. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak het nasi-bamivlees met de knoflook, rode peper, komijn en ketjap 2 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Meng de mie door het vlees-groentemengsel. Verdeel de bami over de kommen of borden en bestrooi met de salade-ui en seroendeng.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle bami met Chinese wokgroente en komijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ba­mi met Chi­ne­se wok­groen­te en ko­mijn

1
1
  • 250 g eiermie

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g nasi-bamivlees
  • 1 tl gemalen komijn
  • 6 el ketjap

Verhit de olie in een wok en roerbak het nasi-bamivlees met de knoflook, rode peper, komijn en ketjap 2 min. op hoog vuur.

4
4
  • 800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.

5
5
  • 3 salade-uien

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Meng de mie door het vlees-groentemengsel.

6
6
  • 8 el seroendeng

Verdeel de bami over de kommen of borden en bestrooi met de salade-ui en seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.