Noe­del­roer­bak met ya­ki­to­ri run­der­reep­jes

In maar 15 minuten tover je een Japans gerecht op tafel!

(19) waardeer
japans hoofdgerecht In maar 15 minuten tover je een Japans gerecht op tafel! 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
  4. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 17 2017 , Allerhande Box Week 42 2017 , Allerhande Box Week 23 2018

Noedelroerbak met yakitori runderreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­roer­bak met ya­ki­to­ri run­der­reep­jes

1
1
  • 250 g eiernoedels

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Japanse roerbakgroente
  • 3 el ketjap manis

Verhit de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur.

4
4

Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 300 g runderreepjes
  • 100 ml yakatorisaus

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

6
6
  • 3 tl sesammix

Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.