bewaar
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
bewaar

Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes

Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappelpartjes

4

ribkarbonades

2 el

(olijf)olie

400 g

koelverse gebroken sperzieboon

400 g

ananasstukjes op siroop

1

sjalot

1

rode peper

39 g

mix voor kerriesaus

250 ml

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

3

Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.

4

Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.