Ge­gril­de kar­bo­na­den met sper­zie­bo­nen-ana­nas­sa­la­de en aard­ap­pel­part­jes

Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.
  4. Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kar­bo­na­den met sper­zie­bo­nen-ana­nas­sa­la­de en aard­ap­pel­part­jes

1
1
  • 600 g aardappelpartjes

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2
2
  • 4 ribkarbonades
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonades in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 400 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

5
5
  • 400 g ananasstukjes op siroop
  • 1 sjalot

Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd ze kleiner. Snijd de sjalot in halve ringen.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

7
7
  • 1 el (olijf)olie

Meng de bonen, sjalot, ananas, de olie en rode peper door elkaar.

8
8
  • 39 g mix voor kerriesaus
  • 250 ml water

Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.