Indiase kipspiesjes met broccoli en rijst

Proef de Indiase keuken in je eigen huis!

555 kcal

25 min. bereiden

3.8/5

(46)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • satéprikker 20 cm

  • grillpan

  • grove rasp


2018 nr. 03 - Altijd weekend

2020 week 13-14 - 2020 week 13-14

Allerhande Box week 15 2017 - Allerhande Box week 15 2017

Allerhande Box week 12 2019 - Allerhande Box week 12 2019

Allerhande Box Week 32 2018 - Allerhande Box Week 32 2018

Aan de slag

  1. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Doe ondertussen de kipdijfiletreepjes in een kom en schep om met de olie en de garam masala. Rijg de kipreepjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

  2. Breng ondertussen in een pan een laag water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af.

  3. Schil ondertussen de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng in een schaal de yoghurt, munt en geraspte komkommer tot een yoghurtsaus (raita). Breng eventueel op smaak met zout.

  4. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep de koriander en het limoenrasp en -sap door de rijst. Serveer de kipspiesjes met de rijst, broccoli en raita.

Wat vond je van dit recept?

Indiase kipspiesjes met broccoli en rijst

Proef de Indiase keuken in je eigen huis!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig