Span­nen­de spek­pan­nen­koe­ken met ui

De spekpannenkoek kennen we natuurlijk wel, maar deze nieuwe versie is zeker het proberen waard.

(17) waardeer
hoofdgerecht De spekpannenkoek kennen we natuurlijk wel, maar deze nieuwe versie is zeker het proberen waard. 4 personen
2 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter. Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan. Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig. Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.
  3. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een ½-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter. Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spannende spekpannenkoeken met ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Span­nen­de spek­pan­nen­koe­ken met ui

1
1
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl zout

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml halfvolle melk

Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

3
3
  • 250 ml halfvolle melk

Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.

4
4

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.

5
5
  • 4 sjalotten

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen.

6
6
  • 25 g ongezouten boter

Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter.

7
7
  • 300 g ontbijtspek

Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan.

8
8

Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig.

9
9

Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.

10
10

Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een 1⁄2-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken.

11
11

Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter.

12
12

Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.