Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

Easy uit één pan!

(37) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Easy uit één pan! 2 personen
3 37

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof.
  2. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Roer de spinazie door de stoof. Maak 2 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 500 g verse gesneden hutspotgroenten
  • 2 tl ras el hanout kruiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g verse koriander

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof.

3
3

Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 ml water

Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 100 g babyspinazie
  • 2 middelgrote eieren

Roer de spinazie door de stoof. Maak 2 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.