Chee­se­ca­ke in a bowl

Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje!

(15) waardeer
nagerecht Cheesecake kun je ook in een bowl serveren: hartstikke leuk als toetje! 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • 4 glazen bowls
  • crème brûlée-brander

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls. Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.
  3. Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is. Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Maart 2017

Cheesecake in a bowl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke in a bowl

1
1
  • 100 g kandijkoeken
  • 50 g gesmolten boter

Doe de kandijkoeken in een afsluitbare plastic zak en verkruimel de koeken met de deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

2
2

Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bowls. Druk goed aan.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 g verse roomkaas

Mix de vanillesuiker en het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) met de roomkaas.

5
5
  • 50 ml verse slagroom

Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaasmengsel over de bowls.

6
6

Laat het mengsel in ca. 30 min. steviger worden in de koelkast.

7
7
  • 100 g Two Chicks eiwitten
  • 50 g kristalsuiker

Klop voor het serveren het eiwit in een vetvrije kom tot pieken. Voeg de kristalsuiker in delen toe en klop door tot het mengsel geheel stijf is.

8
8
  • 8 el lemon curd

Roer de lemon curd los. Verdeel de lemon curd over de bowls. Verdeel hier over de stijve eiwitten.

9
9

Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.