bewaar
Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever
Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever
bewaar

Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever

Eten uit een kommetje is makkelijk en ontspannen én het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

witte wijnazijn

2 tl

kristalsuiker

1

komkommer

4 el

milde yoghurt

2 tl

tahin sesampasta

2 el

citroensap

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

kerriepoeder

1

bloemkool

200 g

couscous

250 ml

groentebouillon van tablet

400 g

champignons

20 g

verse platte peterselie

8 el

pikante hummus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Eten uit een kommetje is makkelijk en ontspannen én het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren. Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 el water toe om de dressing iets te verdunnen. Meng de helft van de olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom.

2

Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de roosjes goudbruin zijn.

3

Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg de helft van de rest van de olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie zijn bedekt. Schenk de bouillon erbij en laat een paar min. wellen.

4

Halveer de champignons en snijd de grote exemplaren in vieren. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper, zout en de helft van de peterselie. Verdeel de gare couscous over de kommen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer. Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de bliss bowls met de yoghurtdressing.

combinatietipJe kunt de tahin vervangen door geroosterde witte sesamzaadjes. Rooster de zaadjes in een koekenpan zonder olie of boter.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever

Eten uit een kommetje is makkelijk en ontspannen én het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig