Bliss bowl met ker­rie­bloem­kool en hum­mus van De­ni­se Kort­le­ver

Eten uit een kommetje is makkelijk en ontspannen én het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eten uit een kommetje is makkelijk en ontspannen én het ziet er ook nog eens heel leuk uit. 4 personen
4 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren. Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 el water toe om de dressing iets te verdunnen. Meng de helft van de olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de roosjes goudbruin zijn.
  3. Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg de helft van de rest van de olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie zijn bedekt. Schenk de bouillon erbij en laat een paar min. wellen.
  4. Halveer de champignons en snijd de grote exemplaren in vieren. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper, zout en de helft van de peterselie. Verdeel de gare couscous over de kommen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer. Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de bliss bowls met de yoghurtdressing.

combinatietip:

Je kunt de tahin vervangen door geroosterde witte sesamzaadjes. Rooster de zaadjes in een koekenpan zonder olie of boter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bliss bowl met ker­rie­bloem­kool en hum­mus van De­ni­se Kort­le­ver

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 komkommer

Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren.

3
3
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl tahin
  • 2 el citroensap

Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 el water toe om de dressing iets te verdunnen.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder

Meng de olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom.

5
5
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de roosjes goudbruin zijn.

7
7
  • 200 g couscous
  • 1 el olijfolie

Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg de olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie zijn bedekt.

8
8
  • 250 ml groentebouillon

Schenk de bouillon erbij en laat een paar min. wellen.

9
9
  • 400 g champignons
  • 1 el olijfolie

Halveer de champignons en snijd de grote exemplaren in vieren. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons in ca. 4 min. gaar.

10
10
  • 10 g platte peterselie

Breng op smaak met peper, zout en de peterselie.

11
11

Verdeel de gare couscous over de kommen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer.

12
12
  • 8 el pikante hummus
  • 10 g platte peterselie

Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de bliss bowls met de yoghurtdressing.

combinatietip:

Je kunt de tahin vervangen door geroosterde witte sesamzaadjes. Rooster de zaadjes in een koekenpan zonder olie of boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.