Ont­bijt­crum­ble met ap­pel­com­po­te en pe­can­no­ten

Met een warm ontbijtje word je toch net even wat lekkerder wakker. En met deze crumble helemaal!

(3) waardeer
ontbijt Met een warm ontbijtje word je toch net even wat lekkerder wakker. En met deze crumble helemaal! 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 vuurvaste kom

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de compote over de kommen. Hak de pecannoten grof en meng met de speltvlokken en kardemom. Bestrooi de appelcompote met het notenspeltmengsel en zet ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met thee met kaneel en steranijs. Breng hiervoor (voor 2 personen) 250 ml halfvolle melk met 1 kaneelstokje en 2 steranijsjes tegen de kook aan en laat 5 min. trekken. Verwijder de kaneel en de steranijs. Zet 250 ml sterke ontbijtthee en meng deze met de gekruide melk. Voeg eventueel naar smaak honing toe. (Het recept is met deze thee niet meer lactosevrij.)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtcrumble met appelcompote en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­crum­ble met ap­pel­com­po­te en pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 360 g appelcompote met stukjes appel

Verdeel de compote over de kommen.

3
3
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 3 el vezelrijke speltmout vlokken
  • ½ tl gemalen kardemom

Hak de pecannoten grof en meng met de speltvlokken en kardemom.

4
4

Bestrooi de appelcompote met het notenspeltmengsel en zet ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met thee met kaneel en steranijs. Breng hiervoor (voor 2 personen) 250 ml halfvolle melk met 1 kaneelstokje en 2 steranijsjes tegen de kook aan en laat 5 min. trekken. Verwijder de kaneel en de steranijs. Zet 250 ml sterke ontbijtthee en meng deze met de gekruide melk. Voeg eventueel naar smaak honing toe. (Het recept is met deze thee niet meer lactosevrij.)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.