bewaar
Notenbrood met appel en kaneel
Notenbrood  met appel en kaneel
bewaar

Notenbrood met appel en kaneel

Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

10 porties

25 g

ongezouten roomboter

50 g

hazelnoten

50 g

ongezouten pecannoten

1

appel

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen kardemom

40 g

blanke rozijnen

100 g

muesli

300 ml

halfvolle melk

200 g

volkoren tarwemeel

200 g

patent tarwebloem

1½ tl

zout

10½ g

gedroogde gist

Dit heb je nodig

  • cake-of broodvorm (30 cm)

  • bakpapier

Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!

Aan de slag

1

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom. Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.

3

Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist. Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past. Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze. Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

combinatietipLekker met roomboter en/of kaas.