Ra­men met spek, pak­soi en een ei­tje

Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

(66) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes! 4 personen
4 66

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  3. Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.
  5. Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met chilivlokken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ramen met spek, paksoi en een eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­men met spek, pak­soi en een ei­tje

1
1
  • 50 g gerookte spekreepjes

Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant.

2
2

Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 7 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook

Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min.

4
4
  • 1½ el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1½ liter water
  • 1½ kippenbouillontablet

Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillontabletten toe.

5
5

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs.

7
7
  • 180 g biologische ramen noodles

Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 100 g shiitakes
  • 500 g paksoi

Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken

9
9
  • 1 bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.

10
10

Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met chilivlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.