bewaar
Ramen met spek, paksoi en een eitje
Ramen met spek, paksoi en een eitje
bewaar

Ramen met spek, paksoi en een eitje

Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

25 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gerookte spekreepjes

7 cm

verse gember

3

tenen knoflook

1½ el

sesamolie

2 el

sojasaus

1½ liter

water

1½

kippenbouillontablet

4

middelgrote eieren

180 g

biologische ramen noodles

100 g

shiitakes

500 g

paksoi

1 bosje

salade-ui

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

Aan de slag

1

Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

3

Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.

5

Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.

serveertipLekker met chilivlokken.