Ramen met spek, paksoi en een eitje
Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g gerookte spekreepjes
- 7 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 1½ el sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1½ liter water
- 1½ kippenbouillontablet
- 4 middelgrote eieren
- 180 g biologische ramen noodles
- 100 g shiitakes (paddenstoelen)
- 500 g paksoi
- 1 bosje salade-ui
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.
- Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met chilivlokken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.880 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Ramen met spek, paksoi en een eitje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ramen met spek, paksoi en een eitje
- 50 g gerookte spekreepjes
Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant.
Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 7 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min.
- 1½ el sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1½ liter water
- 1½ kippenbouillontablet
Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillontabletten toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs.
- 180 g biologische ramen noodles
Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 100 g shiitakes
- 500 g paksoi
Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken
- 1 bosje salade-ui
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.
Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.
serveertip:
Lekker met chilivlokken.