Ramen met spek, paksoi en een eitje
Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!
365 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
50 g
7 cm
3
1½ el
2 el
1.5 l
1½
4
180 g
100 g
500 g
1 bosje
Dit heb je nodig
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 03 - Alles in een kom
Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.
Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.
- serveertipLekker met chilivlokken.
Ramen met spek, paksoi en een eitje
Ramen is de Japanse naam voor noedelsoep. Lekker met paksoi en krokantje spekjes!

hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes in 6 min. goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg de gember en knoflook toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep om. Voeg het water en de bouillo tabletten toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze overlangs. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de shiitakes in dunne plakken en de paksoi in repen. Voeg de shiitakes en de paksoi toe aan de bouillon en laat nog 3 min. meekoken. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.
Verdeel de noedels en de salade-ui over de kommen. Schenk de bouillon erover en verdeel de halve eieren en spekjes erover. Serveer direct.
serveertip:Lekker met chilivlokken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g gerookte spekreepjes
7 cm verse gember
3 tenen knoflook
1½ el sesamolie
2 el sojasaus
1½ l water
1½ kippenbouillontablet
4 middelgrote eieren
180 g biologische ramen noodles
100 g shiitakes
500 g paksoi
1 bosje salade-ui
Dit heb je nodig
keukenpapier




