Quesa­dil­la’s met gar­na­len en gu­a­ca­mo­le

Go Mexico!

(17) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Go Mexico! 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 koekenpannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de cheddar en snijd de koriander grof. Meng de helft van de koriander door de kidneybonen. Bestrooi de helft van de tortillawraps met de helft van de kaas en verdeel de kidneybonen erover. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met de overige wraps en druk licht aan.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter (bak je meer quesadilla's, verwarm er dan 2 tegelijk)en bak hierin de quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Bak zo nog zoveel quesadilla’s als je nodig hebt.
  3. Bereid ondertussen de guacamole met de extra knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de rest van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de guacamole.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla’s met garnalen en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la’s met gar­na­len en gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 150 g Cheddar Tophat 48+
  • 15 g verse koriander

Rasp de cheddarkaas en snijd de koriander grof.

2
2
  • 500 g HAK kidneybonen chili bonenschotel
  • 4 tortillawraps

Meng de helft van de koriander door de kidneybonen. Bestrooi de tortillawraps met de helft van de kaas en verdeel de kidneybonen erover.

3
3
  • 80 g verse garnalen in knoflook
  • 4 tortillawraps

Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met de wraps en druk licht aan.

4
4

Verhit de koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

5
5

Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Bak zo ook de rest van de quesadilla’s.

6
6
  • 1 verspakket guacamole
  • 1 teen knoflook

Bereid ondertussen het verspakket guacamole met de extra knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de koriander erdoor.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de verse guacamole.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.