Sprui­ten met spek en aman­de­len

Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit.

(14) waardeer
hollands bijgerecht Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.
  2. Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten met spek en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten met spek en aman­de­len

1
1
  • 100 g magere gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant.

2
2
  • 1 ui
  • 400 g spruiten

Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes.

3
3
  • 50 g ongezouten boter

Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.

4
4

Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn.

5
5
  • 250 ml slagroom
  • 100 g ongezouten geroosterde amandelen

Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.