bewaar
Spruiten met spek en amandelen
Spruiten met spek en amandelen
bewaar

Spruiten met spek en amandelen

Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit.

35 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

magere gerookte spekreepjes

1

ui

400 g

spruiten

50 g

ongezouten roomboter

250 ml

slagroom

100 g

ongezouten geroosterde amandelen

Hoe simpeler, hoe beter geldt zeker voor dit bijgerecht met de Hollandse spruit.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.

2

Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.