Bloem­kool­rijst en ve­ga­ge­hakt on­der een zoet pu­reed­ak­je

Met een vork maak je er een prachtig plaatje van.

(9) waardeer
hoofdgerecht Met een vork maak je er een prachtig plaatje van. 2 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de soepgroente toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Meng de bloemkoolrijst erdoor en neem de pan van het vuur.
  3. Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree er in één laag over.
  4. Maak met de tanden van een vork een patroon in de puree. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 7 2017

Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst en ve­ga­ge­hakt on­der een zoet pu­reed­ak­je

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 20 g ongezouten boter
  • 175 g vegagehakt
  • 70 g tomatenpuree

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g tuinkruidensoepgroenten
  • 400 g bloemkoolrijst

Voeg de soepgroente toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Meng de bloemkoolrijst erdoor en neem de pan van het vuur.

4
4
  • 10 g verse platte peterselie
  • 450 g zoete-aardappelpuree

Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree er in één laag over.

5
5

Maak met de tanden van een vork een patroon in de puree. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.