bewaar
Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje
Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje
bewaar

Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje

Met een vork maak je er een prachtig plaatje van.

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

175 g

vegagehakt

70 g

tomatenpuree

250 g

tuinkruidensoepgroenten

400 g

bloemkoolrijst

10 g

verse platte peterselie

450 g

zoete-aardappelpuree

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 20 cm)

Met een vork maak je er een prachtig plaatje van.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg de soepgroente toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Meng de bloemkoolrijst erdoor en neem de pan van het vuur.

3

Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree er in één laag over.

4

Maak met de tanden van een vork een patroon in de puree. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.