bewaar
Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm
Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm
bewaar

Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gele rijst

4

middelgrote eieren

50 g

ongezouten roomboter

700 g

verse boerensoepgroenten

1 tl

gemalen komijn

1 schaal

trostomaat

250 g

warmgerookte zalmstukken

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

2

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.

3

Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

4

Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig