Hol­land­se rijst­scho­tel met warm­ge­rook­te zalm

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord. 4 personen
4 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017

Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se rijst­scho­tel met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 300 g gele rijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

3
3
  • 4 eieren

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.

4
4
  • 50 g boter
  • 700 g boerensoepgroente
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 schaal trostomaat

Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal.

6
6
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.