Ro­de-bie­ten­stamp­pot met warm­ge­rook­te zalm

Kleurig potje stamp!

(6) waardeer
hoofdgerecht Kleurig potje stamp! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe. Giet af. Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.
  2. Snijd ondertussen ¾ van de rucola grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de citroen in parten. Breek de zalm in stukken. Meng de gesneden rucola en het citroenrasp door de bietenstamp en verdeel over de borden. Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over. Serveer met de citroenparten.

Advertentie

Tags
Ook te zien in
september 2019

Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-bie­ten­stamp­pot met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g geraspte rode bieten
  • 30 g ongezouten roomboter

Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe. Giet af. Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.

3
3
  • 63 g rucola
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de rucola grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de citroen in parten.

4
4
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Breek de zalm in stukken.

5
5

Meng de gesneden rucola en het citroenrasp door de bietenstamp en verdeel over de borden.

6
6
  • 22 g rucola

Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over. Serveer met de citroenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.