bewaar
Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm
Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm
bewaar

Rode-bietenstamppot met warmgerookte zalm

Kleurig potje stamp!

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

800 g

geraspte rode biet

30 g

ongezouten roomboter

85 g

rucola

1

citroen

250 g

warmgerookte zalmfilet

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Kleurig potje stamp!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de geraspte bieten toe. Giet af. Voeg de boter, peper en zout toe en stamp tot een puree.

2

Snijd ondertussen ¾ van de rucola grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de citroen in parten. Breek de zalm in stukken. Meng de gesneden rucola en het citroenrasp door de bietenstamp en verdeel over de borden. Verdeel daar de zalm en de rest van de rucola over. Serveer met de citroenparten.