Pas­ta, ge­rook­te kip en kas­tan­je­cham­pig­nons

Vol smaak voor het hele gezin!

(27) waardeer
hoofdgerecht Vol smaak voor het hele gezin! 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.
  2. Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water. Paddenstoelen nemen heel makkelijk water op, wat ten koste gaat van de smaak. Maak ze liever schoon met keukenpapier of een speciaal champignonborsteltje.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Allerhande Box week 31 2017 , Allerhande Box week 3 2017 , Allerhande Box Week 44 2017

Pasta, gerookte kip en kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta, ge­rook­te kip en kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 200 g verse doperwten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min.

3
3
  • 250 ml kookroom light

Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.

4
4
  • 250 g groene-erwtenpasta

Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 250 g gerookte kipreepjes

Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water. Paddenstoelen nemen heel makkelijk water op, wat ten koste gaat van de smaak. Maak ze liever schoon met keukenpapier of een speciaal champignonborsteltje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.