Geroosterde Indiase aubergine met yoghurt
Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht.
150 kcal
10 min. bereiden, 35 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2
½ el
3 el
½
7.5 g
100 g
½ teen
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017 - Receptkaarten Allerhande 1 2017
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet door. Meng de vadouvan met de olie en bestrijk het vruchtvlees van de aubergine ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof en snijd ¾ van de koriander fijn. Meng met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergine uit de oven, besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de korianderblaadjes. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
- combinatietipLekker met basmatirijst en curry.
Geroosterde Indiase aubergine met yoghurt
Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht.

bijgerecht
4 personen
150 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet door. Meng de vadouvan met de olie en bestrijk het vruchtvlees van de aubergine ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof en snijd ¾ van de koriander fijn. Meng met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergine uit de oven, besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de korianderblaadjes. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
combinatietip:Lekker met basmatirijst en curry.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
½ el vadouvan kruidenmix
3 el arachideolie
½ komkommer
7½ g verse koriander
100 g Griekse yoghurt
½ teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier




