bewaar
Pompoensoep met eikruim
Pompoensoep met eikruim
bewaar

Pompoensoep met eikruim

Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
35waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 tenen

knoflook

½

jalapeñopeper

4 el

traditionele olijfolie

800 g

koelverse pompoenstukjes

500 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

2

middelgrote eieren

10 g

verse selderij

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en roerbak de peper en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork. Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de selderij-olie en bestrooi met eikruim en tuinkers.

tip

bereidingstipJe kunt deze soep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met naanbrood.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.