bewaar
Kippastei
Kippastei
bewaar

Kippastei

Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
3 uur 30 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1 kg

scharrelkipdijfilet

2

middelgrote eieren

3 tl

gedroogde dragon

50 ml

rode port

2 tl

zout

150 g

katenspek

75 g

gepelde pistachenoten

4

eendenhaasjes

100 g

semi-zongedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • cakevorm (1 liter)

  • keukenmachine

  • braadslede

Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.

2

Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel. Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel. Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen. Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven. Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur. Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.

bereidingstipJe kunt deze pastei vijf dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met cranberrycompote en slamelange.