bewaar
Paddenstoelenterrine met kip
Paddenstoelenterrine met kip
bewaar

Paddenstoelenterrine met kip

30 min. bereiden
55 min. oventijd
1 uur 25 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

12 personen

50 ml

rode port

450 g

speklapje

5 takjes

verse tijm

1 teen

knoflook

300 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

250 g

kastanjechampignon

18 plakjes

katenspek

50 g

gepelde pistachenoten

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • cakevorm

  • keukenmachine

  • ovenschaal

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Snijd speklapjes in stukjes. Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 min. in de koelkast marineren. Snijd knoflook fijn en ris blaadjes van de tijm. Snijd kipfilet in repen, meng met knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 min. in de koelkast. Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons 10 min.

2

Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal speklapstukjes fijn in de keukenmachine. Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout. Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons, 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.

3

Dek terrine af met het overhangende katenspek. Bedek de terrine met aluminiumfolie en zet hem in de ovenschaal. Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven. Bak de terrine ca. 55 min. Laat afkoelen en giet het vocht af. Snijd de terrine in plakken.

tip

combinatietipLekker met geroosterd brood en zure augurken.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.