bewaar
Paddenstoelenterrine
Paddenstoelenterrine
bewaar

Paddenstoelenterrine

20 min. bereiden
50 min. wachten
161waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

2 bakjes

paddenstoelenmelange

1 teen

knoflook

2 el

sojasaus

50 g

amandelen

2

eieren

100 g

oude kaas

2 el

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud 750 ml), ingevet

Aan de slag

1

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de knoflook. Breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper en bak nog even op hoog vuur, tot alle vocht verdampt is.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de paddenstoelen in een grote kom met de amandelen, eieren en kaas en giet in de ovenschaal. Bak de paddenstoelenterrine in ca. 30 min. in de oven gaar. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen.

3

Snijd de terrine in blokjes en bestrooi met de peterselie. Lekker met geroosterd grof bruinbrood en gezouten roomboter.

algemeenU kunt de terrine 1 dag van te voren maken. Bewaar in zijn geheel afgedekt in de koelkast.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.