bewaar
Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie
Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie
bewaar

Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie

Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kleurrijke aardappelmix

500 ml

kraanwater

100 ml

traditionele olijfolie

15 g

takje rozemarijn

1 tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.

2

Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.

3

Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

algemeenIn plaats van rozemarijnolie kun je ook de kruidenolie uit de verpakking gebruiken

algemeenJe kunt deze aardappeltjes t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

algemeenJe kunt de rest van de rozemarijnolie gebruiken als smaakmaker in een salade of om vlees mee te bestrijken voor het grillen.