bewaar
Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus
Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus
bewaar

Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus

15 min. bereiden
20 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

500 g

struisvogelfilet van de vakslager

150 g

ongezouten roomboter

1 snufje

zout

2 el

kappertjes

1

citroen

2 el

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.

combinatietipLekker met haricots verts en pastinaak-aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig