Fazant met zuurkool
Fazant met zuurkool
bewaar
bewaar

Fazant met zuurkool

35 min. bereiden
2 uur wachten
12waarderingen

10 ingrediënten

Aan de slag

1

Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een pan en voeg de spekreepjes, laurierblaadjes, kruidnagels, 2/3 van de boter en de witte wijn toe. Zet op laag vuur en laat 2 uur stoven met de deksel op de pan.

2

Snijd ondertussen met een scherp koksmes de bouten van de fazant. Snijd vervolgens langs het karkas de filets van de fazant af. Snijd het karkas in stukken en leg de filets tot gebruik ingepakt in de koelkast.

3

Verhit 25 g boter in een braadpan. Bestrooi de fazantenbouten met peper en zout. Bak ze in 3 min. rondom bruin en neem uit de pan.

4

Halveer de ongepelde ui en leg met de snijkanten naar beneden in de braadpan. Bak tot de snijkant donkerbruin is. Voeg de wildfond en de stukken karkas toe. Leg de bouten erbij en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven. Neem de stukken karkas uit de fond en gooi deze weg. Neem de bouten uit de fond en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de fond inkoken tot er nog een klein bodempje in de pan zit (ca. 100 ml). Voeg de slagroom toe en laat verder inkoken tot een saus.

5

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak 3 min. op de velkant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en leg de bouten erbij. Keer de filets om en bak nog 3 min. op laag vuur.

6

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg op elk bord een bout en een filet. Schep de saus erover.

bereidingstipZien hoe je de bouten en filets van de fazant af haalt? Op ah.nl/allerhande/kalkoen-snijden vind je een instructievideo over deze techniek.
combinatietipLekker met aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fazant met zuurkool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig