Fa­zant met zuur­kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een pan en voeg de spekreepjes, laurierblaadjes, kruidnagels, 2/3 van de boter en de witte wijn toe. Zet op laag vuur en laat 2 uur stoven met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen met een scherp koksmes de bouten van de fazant. Snijd vervolgens langs het karkas de filets van de fazant af. Snijd het karkas in stukken en leg de filets tot gebruik ingepakt in de koelkast.
  3. Verhit 25 g boter in een braadpan. Bestrooi de fazantenbouten met peper en zout. Bak ze in 3 min. rondom bruin en neem uit de pan.
  4. Halveer de ongepelde ui en leg met de snijkanten naar beneden in de braadpan. Bak tot de snijkant donkerbruin is. Voeg de wildfond en de stukken karkas toe. Leg de bouten erbij en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven. Neem de stukken karkas uit de fond en gooi deze weg. Neem de bouten uit de fond en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de fond inkoken tot er nog een klein bodempje in de pan zit (ca. 100 ml). Voeg de slagroom toe en laat verder inkoken tot een saus.
  5. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak 3 min. op de velkant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en leg de bouten erbij. Keer de filets om en bak nog 3 min. op laag vuur.
  6. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg op elk bord een bout en een filet. Schep de saus erover.

bereidingstip:

Zien hoe je de bouten en filets van de fazant af haalt? Op ah.nl/allerhande/kalkoen-snijden vind je een instructievideo over deze techniek.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 70 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 33 g
  • natrium 1.350 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Het mooiste vlees van onze meesterslager 2016

Fazant met zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­zant met zuur­kool

1
1
  • 500 g milde wijnzuurkool

Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 100 g spekreepjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 100 g boter
  • 200 ml witte wijn

Doe in een pan en voeg de spekreepjes, laurierblaadjes, kruidnagels, boter en witte wijn toe. Zet op laag vuur en laat 2 uur stoven met de deksel op de pan.

3
3
  • 2 fazanten

Snijd ondertussen met een scherp koksmes de bouten van de fazant.

4
4

Snijd vervolgens langs het karkas de filets van de fazant af. Snijd het karkas in stukken en leg de filets tot gebruik ingepakt in de koelkast.

5
5
  • 25 g boter

Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de fazantenbouten met peper en zout. Bak ze in 3 min. rondom bruin en neem uit de pan.

6
6
  • 1 ui

Halveer de ongepelde ui en leg met de snijkanten naar beneden in de braadpan.

7
7
  • 380 ml wildfond

Bak tot de snijkant donkerbruin is. Voeg de wildfond en de stukken karkas toe. Leg de bouten erbij en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven.

8
8

Neem de stukken karkas uit de fond en gooi deze weg. Neem de bouten uit de fond en houd warm onder aluminiumfolie.

9
9
  • 125 ml slagroom

Laat de fond inkoken tot er nog een klein bodempje in de pan zit (ca. 100 ml). Voeg de slagroom toe en laat verder inkoken tot een saus.

10
10
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak 3 min. op de velkant op middelhoog vuur.

11
11

Zet het vuur laag en leg de bouten erbij. Keer de filets om en bak nog 3 min. op laag vuur.

12
12

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg op elk bord een bout en een filet. Schep de saus erover.

bereidingstip:

Zien hoe je de bouten en filets van de fazant af haalt? Op ah.nl/allerhande/kalkoen-snijden vind je een instructievideo over deze techniek.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.