Worteltjes in jus d'orange
Deze oranje wortelbolletjes zien er toch heel vrolijk uit als bijgerecht op tafel?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g Parijse worteltjes
- 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
- 30 g fijne kristalsuiker
- 30 g ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde salie
- ½ bos salade-ui
Advertentie
Bereiden
- Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit. Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min). Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.
- Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.
bereidingstip:
Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 30 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Worteltjes in jus d'orange
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Worteltjes in jus d'orange
- 600 g Parijse worteltjes
Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af.
- 2 medium handsinaasappels
Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit.
- 30 g fijne kristalsuiker
Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min).
- 30 g ongezouten roomboter
- 1 tl gedroogde salie
Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.
- ½ bos salade-ui
Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.
bereidingstip:
Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.