Erw­ten­soep met krab­be­tjes en tui­n­erw­ten

Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees.

(7) waardeer
hoofdgerecht Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water met de krabbetjes, bouillontablet en spliterwten in een ruime soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine stukjes en de selderij fijn.
  2. Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe. Snijd de rookworst in plakjes en voeg de laatste 5 min. toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de selderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep met krabbetjes en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met krab­be­tjes en tui­n­erw­ten

1
1
  • 1½ liter water
  • 400 g verse varkensvlees krabbetjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 g spliterwten

Doe het water met de krabbetjes, bouillontablet en spliterwten in een ruime soeppan en breng aan de kook.

2
2

Laat 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer regelmatig.

3
3
  • 40 g verse selderij

Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine stukjes en de selderij fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 500 g erwtensoepgroente

Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken.

5
5
  • 250 g diepvries tuinerwten

Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe.

6
6
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Snijd de rookworst in plakjes en voeg de laatste 5 min. toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.